Augusztustól súlykorlátozás lép érvénybe Szolnok megyében

Megosztás

Augusztus elsejétől súlykorlátozást vezetnek be Jász-Nagykun-Szolnok megye északkeleti részén, hogy csökkentsék a teherforgalmat Tiszafüred és Kunhegyes környékén – erről tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az intézkedés nem vonatkozik a 4-es, 33-as és 34-es főutakra.

A közlemény szerint a 20 tonnás súlykorlátozás a 33-as főút déli részén, a Tisza folyótól délkeletre és a 4-es főút északnyugati részén lesz érvényben, különösen a Karcag-Kunmadaras és Kenderes-Bánhalma közötti útszakaszokon.

Az érintett települések közé tartozik Abádszalók, Bánhalma, Berekfürdő, Fegyvernek, Karcag, Kenderes, Kunhegyes, Kunmadaras, Tiszabő, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszaroff, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős és Tomajmonostora. A célforgalom mentesül a korlátozás alól.

Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a tranzit teherforgalmat a kisebb utakról, amely az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának megépítése óta megnövekedett. A forgalom csökkentése érdekében az önkormányzatok, közlekedési hatóságok, rendőrség és közútkezelő szakemberei döntöttek a változtatás mellett.

A szabályok betartását térfigyelő kamerarendszerrel fogják ellenőrizni és a jogtalan használat feljelentést von maga után. A tehergépjármű-vezetőket arra kérik, hogy tartsák be az új forgalmi rendet.

Az intézkedés hatását folyamatosan figyelemmel kísérik a települések és hatóságok szakemberei, valamint szükség esetén módosításokat vezetnek be a zavartalan közlekedés érdekében – olvasható a közleményben.

Kép: Getty Images

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek